Wykonanie
Święta już dawno za nami, a ja mam jeszcze troszkę świątecznych przepisów :)Dziś pokażę jakie prezenciki zaserwowałam moim siostrom. Takie scruby nie dość, że świetnie peelingują ciało, pięknie pachną, to jeszcze smakują :))Wykonane z całkowicie jadalnych składników, przepis znalazłam tutaj. Z powodu braku
oleju kokosowego dodałam
olej ryżowy. Część zachowałam dla siebie i muszę stwierdzić, że jest super!! Przetrwa 2 miesiące w temperaturze pokojowej.


Składniki:300 g
białego cukru (na
białym najładniej widać kolor)skórka starta z jednej
pomarańczy i
skórka z cytryny, starta na drobnych oczkach2 łyżki
oleju kokosowego lub dowolnego
oleju, jaki macie pod ręką10 kropli naturalnego
olejku pomarańczowego (ze skórki
pomarańczy) *
Biały cukier mieszamy ze skórką z
pomarańczy,
olejem, wyciśniętym
sokiem z cytrynyi
olejkiem eterycznym.Całość przekładamy do suchego pojemnika i szczelnie zakręcamy.