ßßß Cookit - przepis na Masło Makrelowe z Kolendrą

Masło Makrelowe z Kolendrą

nazwa

Wykonanie

Od czasu do czasu lubię zjeść rybkę wędzoną, a tym razem leżały tak ładne na sklepowej ladzie, że nie mogłam się oprzeć. A masło makrelowe akurat przywołuje miłe wspomnienia .... w pobliskim Tesco było naprawdę smakowite. Więc dziś smaki dzieciństwa biorą górę ;).
Składniki:
1 makrela wędzona (ok.300g)
5 łyżek miękkiego masła
2 łyżeczki świeżej kolendry
pieprz
Wykonanie:
Makrelę należy obrać z ości, połączyć z masłem i posiekaną drobno kolendrą - ja przełożyłam wszystko do blendera i zmiksowałam razem aż składniki się połączą. Na końcu doprawiłam pieprzem, makrela jest słona, więc odpuściłam z solą.
Do chleba lub tostów jest super.
Źródło:http://ziolkowkuchni.blogspot.com/2013/03/maso-makrelowe-z-kolendra.html