Wykonanie
Powoli odkrywam sosy... Ich niewielki dodatek potrafi wspaniale uatrakcyjnić podawany obiad.Bez większych opisów przyrody przedstawiam sos
serowy:

Składniki:20 dag różnych
serów (np
ostry ser żółty,
mozarella, gorgonzola,
camembert,
brie, lazur... )150 ml
mleka1 łyżka
ziół prowansalskichpieprz.Wykonanie:
Sery należy zetrzeć na tarce, pokroić drobno lub w dowolny inny sposób je rozdrobnuć. Wymieszać z
mlekiem, dodać
zioła. Taką mieszankę należy podgrzewać na małym ogniu w garnku o grubym dnie. Mieszać cały czas lub bardzo często. Podgrzewać tak długo aż osiągnie konsystencję pysznego gęstego sosu. albo po prostu już lepiej nie będzie... (mogą być grudki - wtedy trzeba nakładać sos łyżką).Podawać na ciepło.Wydrukuj przepis