Wykonanie

Proste ciasto mogące być bazą dla wielu deserów albo wcinane osobno. Przepis znalazłam na polskim wegańskim bezglutenowym blogu http://zielonysok.blogspot.com/, który nieznacznie zmodyfikowałam. W ogóle bardzo polecam odwiedzić tego bloga, bo jest cudowny, bezglutenowy i ma piękne zdjęcia!Na małą keksówkę potrzebujemy:2 puszki
czarnej fasoli1 duży
banan3 łyżki
syropu z agawy lub łyżeczka ekstraktu ze
stewii (lub więcej)2-3 łyżeczki
kakao odtłuszczonego1/5 szklanki
mleka sojowegoFasolę miksuję z
mlekiem sojowym aż nie będzie grudek. Dodaję
banana, słodzidło i
kakao. Blenduję znowu. Keksówkę smaruję jakimś tłuszczem. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.