ßßß Cookit - przepis na Słodko-ostra polędwica wieprzowa

Słodko-ostra polędwica wieprzowa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Polędwica wieprzowa to mięsko które bardzo lubię jak przyrządzać tak i jeść. Przygotowanie jej na grillu na słodko - pikantnie daje zabawny efekt u znajomych którzy jej jeszcze nie próbowali. Pytani jak smakuje mówią że czuć tylko słodycz a słodycz czuć ustach a pikanterię w gardle :) Ci którzy ją już próbowali sięgają po nią pierwsze :)
Składniki :
2 polędwice wieprzowe
ananasy w puszce
3-4 łyżki przecieru z papryczek chilli
Przygotowanie :
Polędwicę oczyszczam ją ze zbędnych błonek i robię to minimum 8h wcześniej a najlepiej jak dzień wcześniej. Cały sok z puszki ananasów mieszam z przecierem z papryczek chilli tworząc marynatę w której marynuję oczyszczoną polędwicę i odstawiam do lodówki na min 8h.
Grilluję na brykiecie po ok 10 minut z każdej strony. Prawidłowo ugrillowana powinna być z lekko zarumieniona z zewnątrz a zarazem lekko różowa w środku.
Ananasy pozostałe w puszce również grilluję i tu z czasem jak kto woli - ja lubię leciutko podsuszone z odbitymi śladami rusztu :)
Źródło:http://mechanikgrilluje.blogspot.com/2015/04/sodko-ostra-poledwica-wieprzowa.html