Wykonanie
Polędwica wieprzowa to
mięsko które bardzo lubię jak przyrządzać tak i jeść. Przygotowanie jej na grillu na słodko - pikantnie
daje zabawny efekt u znajomych którzy jej jeszcze nie próbowali. Pytani jak smakuje mówią że czuć tylko
słodycz a
słodycz czuć ustach a pikanterię w gardle :) Ci którzy ją już próbowali sięgają po nią pierwsze :)Składniki :2
polędwice wieprzowe
ananasy w puszce3-4 łyżki przecieru z
papryczek chilliPrzygotowanie :
Polędwicę oczyszczam ją ze zbędnych błonek i robię to minimum 8h wcześniej a najlepiej jak dzień wcześniej. Cały sok z puszki
ananasów mieszam z przecierem z
papryczek chilli tworząc marynatę w której marynuję oczyszczoną
polędwicę i odstawiam do lodówki na min 8h.Grilluję na brykiecie po ok 10 minut z każdej strony. Prawidłowo ugrillowana powinna być z lekko zarumieniona z zewnątrz a zarazem lekko różowa w środku.
Ananasy pozostałe w puszce również grilluję i tu z czasem jak kto woli - ja lubię leciutko podsuszone z odbitymi śladami rusztu :)

