Wykonanie

Faszerowane
pieczarki z grilla robiłem już nieraz ale przyznaję zawsze im czegoś brakowało. Pomysł na grillowane
pieczarki który tym razem wykonywałem jest wreszcie trafiony.To jest właśnie to czego szukałem i co
mogę Wam zaproponować.
Pieczarki faszerowane - czym ? Zobacz w przepisie jakich składników użyłem.Składniki : ( proporcje )5
pieczarek ( o średnicy 5-6 cm )2 łyżeczki pesto
bazyliowego5 dag
sera pleśniowego LazurPrzygotowanie :Z
pieczarek odrywam nóżki.
Ser pleśniowy Lazur kruszę w małe kawałeczki, dodaję 2 łyżeczki pesto i mieszam razem.
Pieczarki wykładam na dobrze rozgrzanego grilla wpierw kapeluszem do góry na ok 4-5 minut po czym wyjmuję, napełniam kapelusze farszem i z powrotem
daję na grilla na ok 6-7 minut.
Pieczarki które widzicie na zdjęciu grillowałem na grillu gazowym Broil King.Na grillach węglowych bez przykrycia proponuję użyć foli aluminiowej i każdą
pieczarkę delikatnie owinąć.Smacznego ;)



Pieczarki które widzicie na zdjęciu grillowałem na grillu gazowym Broil King użyczonym półfinalistom przez firmę Agrimpex w konkursie GRILLUJ I GOTUJ Z CHARLIM.