Wykonanie
Przedstawiam Wam mój ulubiony
likier. Słodziutki, mało pracochłonny, lekko karmelowy. Używam go również do
lodów i deserów. Radzę zrobić od razu z podwójnej porcji. Spytacie dlaczego? Bo znika w zastraszająco szybkim tempie. Nic
dziwnego, jest w końcu pyszniutki :)
SKŁADNIKI1 szklanka
wódki czystej;1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego.WYKONANIEZaczynamy od ugotowania
mleka. Zamkniętą puszkę wkładamy go garnka, zalewamy
wodą, przykrywamy i gotujemy 2,5-3 godziny. Uważamy, aby
woda się nie wygotowała. Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę do ostygnięcia. Następnie otwieramy ją, przekładamy do miski, dolewamy
wódkę i miksujemy do połączenia składników. Ewentualnie dla zwiększenia procentów można dodać
spirytus.
To ostatnia moja propozycja przed wakacjami. Ja na chwilkę znikam. Będzie mnie można zobaczyć online mniej więcej tu ↓. Wam też życzę takich widoków :). Do zobaczenia!!!