Wykonanie
W ostatni weekend rano padło nieśmiertelne pytanie: "Co dziś jemy?". Lodówka była prawie pusta, ponieważ szykowaliśmy się do wyjazdu, ale choroba dzieci zmusiła nas do pozostania w domu.Do ostatniej chwili liczyliśmy, że jednak uda się wyjechać, więc nie robiliśmy zakupów.Jednak, jak zwykle okazało się, że potrzeba jest
matką wynalazków i z kilku składników, które udało nam się znaleźć w naszych zapasach zrobiliśmy przepyszne pasty kanapkowe.Przepis na jedną z nich możecie zobaczyć poniżej, natomiast przepis na drugą jest tu:
szynkowa pasta kanapkowa .
Składniki:- 10-15 sztuk
oliwek zielonych- 200 gr
twaroguSposób przygotowania:
Oliwki przekładamy do pojemnika, w którym będziemy przygotowywać pastę.Miksujemy
oliwki.Następnie dokładamy pokruszony
twaróg.Wszystko razem miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.Pastę możemy przyprawić odrobiną
soli i świeżo zmielonego
pieprzu.Smacznego!
Wpis bierze udział w akcji: