Wykonanie
W ostatni weekend rano padło nieśmiertelne pytanie: "Co dziś jemy?". Lodówka była prawie pusta, ponieważ szykowaliśmy się do wyjazdu, ale choroba dzieci zmusiła nas do pozostania w domu.
Do ostatniej chwili liczyliśmy, że jednak uda się wyjechać, więc nie robiliśmy zakupów.
Jednak, jak zwykle okazało się, że potrzeba jest
matką wynalazków i z kilku składników, które udało nam się znaleźć w naszych zapasach zrobiliśmy przepyszne pasty kanapkowe.
Przepis na jedną z nich możecie zobaczyć poniżej, natomiast przepis na drugą jest tu:
szynkowa pasta kanapkowa .

Składniki:
- 10-15 sztuk
oliwek zielonych
- 200 gr
twaroguSposób przygotowania:
Oliwki przekładamy do pojemnika, w którym będziemy przygotowywać pastę.
Miksujemy
oliwki.
Następnie dokładamy pokruszony
twaróg.
Wszystko razem miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pastę możemy przyprawić odrobiną
soli i świeżo zmielonego
pieprzu.
Smacznego!


Wpis bierze udział w akcji: