Wykonanie
A może na śniadanie taka sobie odmiana parówek? Dla niektórych prawdopodobnie ich profanacja:) Ale ja zjadłam z ogromnym smakiem. Takie było moje śniadanie.Do tego podałam niewielką garść
sałaty lodowej z sosem Vinegrette . Mmmniammm!Przepis dawno temu zaczerpnięty z internetu.
Składniki:6
parówek1 opakowanie
ciasta francuskiego1
jajko do posmarowania przed pieczeniem
Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty
Na każdy prostokąt nakładamy
parówkę...
... a następnie zawijamy krótsze boki ciasta nakładając na
parówkęNastawiamy piecyk na 200 stopni C
Parówkę owijamy dokładnie
ciastem...
... i zaklejamy
Następnie kroimy
parówkę w plasterki ale w taki sposób, aby
parówka była przekrojona cała, a ciasto od
spodu było nienaruszone (ja podłożyłam sobie trzonek od łyżki do sałatek, który blokował mi całkowite przecięcie ciasta)...
... i każdy plasterek
parówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę
Smarujemy
parówki roztrzepanym
jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut
Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską
Podajemy z
keczapem lub bez niego :)Smacznego :)