Wykonanie
Bardzo proste w wykonaniu. Dwa składniki i po
bólu ;)W bardzo podobny sposób (żeby nie pisać, że w identyczny ;) ) można zrobić masełko
bazyliowe. Tego rodzaju
masła bardzo fajnie pasują do
mięs. Ale na facebooku podrzucane pomysły toczyły się również wokół
wafli ryżowych, kopytek i... maseczki na twarz:D To ostatnie oddaję do Waszego przemyślenia :D
Składniki:2 pęczki
natki pietruszki1 kostka
masła (u mnie to było Łaciate)można dodać
czosnek, ale ja nie
dawałam, ponieważ nie zużyłam całego
masła. Bałam się, że szybciej się zepsuje gdy
będę dłużej trzymać w lodówce.
Natkę myjemy, odrywamy listki od łodyżek i drobno siekamy - przekładamy do malakseraKostkę
masła kroimy w kawałki i dodajemy do malakseraOba składniki bardzo dokładnie siekamy i mieszamy aż do połączenia w jednolitą masęTak przygotowane masełko można przełożyć na folię, zwinąć w
cukierek i włożyć do lodówki lub zamrażarki.
Potem kroić w plasterki
Masło może służyć jako nadzienie do
mięsa, np. gdy robimy de volaille.
Smacznego! :)