ßßß

Składniki na 1 porcję:kawałek łososia2 łyżki płatków migdałowychoregano - ilość wedle uznania, u mnie ok. 1 łyżkamasłofolia aluminiowa do pieczeniaPiecyk nagrzewamy do 220 stopniŁososia myjemy i nacinamy nie przecinając skórkiPomiędzy nacięcia wkładamy po kawałku masła, a następnie posypujemy oregano
Na wierzch sypiemy płatki migdałowe
Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową, przekładamy na nią łososia i zamykamy folię
Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 200 stopni. Pieczemy 30 minut
Zrobiłam sobie do tego poszatkowaną kapustę pekińska z czerwoną papryką pokrojoną w paseczki i czerwoną cebulą pokrojoną w piórka. Kolacja lekka, bez ziemniaków i jasnego pieczywa :)Na zdrowie! :)W myśl akcji: