Wykonanie
Od dziecka uwielbiałam tosty francuskie. Były to zazwyczaj kromki
białego chleba obtoczone w
jajku z 'Kucharkiem', smażone w niemałej ilości tłuszczu. Jak wiadomo takiej wersji tu nie zobaczycie, a wręcz przeciwnie - zdrową wersję tych pyszności, którą jem stosunkowo często. Przepis oczywiście podstawowy i banalny, ale ciekawostką jest to, że używając tu patelni do grillowania, nie potrzebujemy nawet odrobiny tłuszczu, a są mięciutkie i soczyste!

SKŁADNIKI (porcja - 183 kcal):2 kromki
chleba razowegojajkoPRZYGOTOWANIE:1.
Białko i połowę
żółtka wbić do miski i rozbełtać.2. Kromki
chleba przekroić na pół i namoczyć z obu stron w
jajku.3. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez tłuszczu. Tosty smażą się niezwykle szybko!Smacznego! :)