Wykonanie

Potrzebne będą :240 ml
Kremy czekoladowego np. Nutelli100 g
maki pszennej2
jajka1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniawiśnie w
syropie lub
konfituralikier Amaretto do zanurzenia
wiśni .
orzechy włoskie do dekoracji
Wiśnie odcedzamy z zalewy i mieszamy z kilkoma łyżkami
amaretto , żeby nabrały aromatu . Można to zrobić wcześniej , zanim zaczniemy pieczenie .Składniki mieszamy w misce łyżką , przekładamy do papierowych foremek umieszczonych w blaszce do mufinek / moja za 12 zł z TK MAXX / . Najlepiej użyć małej łyżeczki . Nakładamy trochę masy na dno , następnie kilka
wiśni i znowu warstwa ciasta . Ciasto nie powinno wychodzić ponad poziom foremki .Wierzch dekorujemy
orzechem włoskim- świetnie smakuje kiedy się przypiecze . Pieczemy ok 12 w 180C do suchego patyczka ale nie powinny być mocno wypieczone , bo będą za suche.


Zapraszam na mój FB https://www.facebook.com/lemoncurdsylvii?ref=hl