Wykonanie

Z gotowego
ciasta francuskiego naprawdę można szybko przyrządzić wiele smakołyków. Na dowód tych słów podzielę się dziś z
Wami pysznymi sakiewko-babeczkami ;) idealne na trwający karnawał, jako przekąski na sylwester czy inne imprezy.Składniki:
ciasto francuskiebrokułser fetaSposób przyrządzenia:Rozwijamy
ciasto francuskie i dzielimy na kwadraty (z mojego ciasta wykroiłam 8). Na każdy kwadracik nakładamy po 1 różyczce
brokuła (u mnie były to
brokuły zamrożone, nie gotowałam ich wcześniej, ale spokojnie dojdą w piekarniku) do tego kawałek
sera feta (u mnie po 3-4 kwadraciki 1x1 cm). Na koniec zamykamy sakiewkę, zlepiając dwa przeciwległe końce. Z tych "
rogów" możemy ukręcić a'la ogonek wtedy będą imprezowo wyglądać ;)
Ciasto francuskie można posmarować z zewnątrz roztrzepanym
żółtkiem, ale nie musimy tego robić.Babeczki pieczemy około 15-20 minut (aż do zarumienienia) w 200 stopniach.