Wykonanie

Cześć kochani! Moja przerwa od kuchni robiła się coraz dłuższa i dłuższa, aż w końcu nie wytrzymałam. Rzuciłam wszystko i zamknęłam się na kilka godzin w moim świętym miejscu i stworzyłam kilka pyszności, którymi MUSZĘ się z
Wami podzielić!Jako że świat wrzuca najwyższe biegi i ledwo jesteśmy w stanie za nim nadążyć, musimy szukać prostych i szybkich rozwiązań. Niespodziewani goście? Dziecko w ostatniej chwili przypomina Ci o przygotowaniu smakołyków na szkolną imprezę? A lodówka świeci pustką...Potrzeba
matką wynalazku...oczywiście, mogłabyś się teraz głowić nad wymyśleniem prostego przepisu na ciasto, ale...po co? PO CO, JEŚLI MASZ TEN?!Tylko 3 składniki, które zazwyczaj każdy z nas ma pod ręką, a jeśli nie, znajdzie je w KAŻDYM, nawet najmniejszym sklepie.A do tego są taaaaaaakie dobre...! Wszyscy je pokochają i będą błagać o przepis.Czy wyjawisz im swój mały sekret? To już zależy od Ciebie. Możesz też uśmiechnąć się delikatnie i rozkoszować komplementami. Tak, jesteś najlepszą gospodynią pod słońcem.Mniam!



Składniki:1 szklanka Nutelli (ok.250g)1 szklanka
mąki pszennej tortowej1
jajosłoik schłodzonej Nutelli do nadzieniaPrzygotowanie:W misce wymieszaj Nutellę z
jajkiem i dodaj przesypaną przez sitko
mąkę. Masa będzie bardzo zbita. Możesz chwilę wyrobić ją rękami, by dokładnie się połączyła.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż 2 blachy papierem do pieczenia.Formuj małe kulki z masy i rozgniataj je w dłoni. Połóż je na blaszce. Na środek każdego
ciasteczka wyłóż kulkę schłodzonej Nutelli. Formuj kolejne kulki z ciasta, rozgniataj je w dłoni tak, jak poprzednio i przykrywaj
ciastka z nadzieniem, sklejając brzegi 2 warstw.Piecz 6-8 minut. Podawaj gorące, z wylewającą się ze środka Nutellą.Smacznego,PaulinaMOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ:Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy!