Wykonanie
Struktura mi nie wyszła, ale smak jest taki jak oczekiwałam.Słodki, ale delikatnie kwaskowaty. Pycha !Aby struktura była lepsza radzę dodać
kisiel - mi się nie chciało iść do sklepu :PPrzepis:* miąższ z 1/2
arbuza* 1 łyżeczka
curku* 1/2
limonki* 1
białko*
kisiel cytrynowyArbuza oczyścić z pestek i zmiksować z
cukrem i
kisielem. Biało rozbić w osobnej misce tak, by było delikatnie "roztrzepane", ale pozostało lejące się. Dodajemy i miksujemy razem z
owocem.
Limonkę sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na plasterki i zmiksować wszystko blenderem. Włożyć do zamrażarki na ok 1 h. Po tym czasie jeszcze raz zmiksować i pozostawić do dalszego mrożenia. Czynność można powtórzyć kilka
razy. Gdy
sorbet będzie miał określoną konsystencję - możemy zajadać :)