ßßß Cookit - przepis na Koktajl arbuzowo-truskawkowy

Koktajl arbuzowo-truskawkowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki:
(na dwie porcje)
- 400 g arbuza bez skóry i pestek,
- 20 truskawek (ok. 200 g).
Sposób przygotowania:
1. Miksujemy arbuza z truskawkami i przelewamy do pucharków.
Koktajl jest bogaty w:
- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która działa przeciwnowotworowo i przyspiesza gojenie się ran,
- kwas foliowy (pochodzący z arbuza), który wspomaga pracę układu nerwowego.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 300 g
Energia: 101 , 20 kcal
Białko: 1,88 g
Tłuszcze: 0 , 80 g
Węglowodany: 24 , 11 g
Błonnik pokarmowy : 2 , 54 g
Smacznego i zdrowego
Trójko lorowa Tęcza
Źródło:http://trojkolorowakuchnia.blogspot.com/2013/06/koktajl-arbuzowo-truskawkowy.html