Wykonanie

Po ostatnim cieście z wesołymi wisienkami - postanowiliśmy zrobić coś szybkiego i nieco lżejszego - czyli wisienki z
wiśniówki pod kruszonką:)Pracy dużo przy tym deserze nie ma, więc tym bardziej go polecam.Co potrzebujemy:wisienki z
wiśniówki2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
cukru50g
masła (najlepiej chwilę przed robieniem wyjąć z lodówki, by się nieco ogrzało)1. Z
mąki,
masła i
cukru robimy kruszonkę - czyli wszystkie składniki mieszamy w misce i ugniatamy do połączenia się. Będzie gotowe, kiedy składniki będą tworzyć takie mniejsze i większe części, jakie spotykamy na na przykład drożdżówkach.2. Wisienki wkładamy do pojemnika żaroodpornego i posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką.Pieczemy w 180 stopniach 15-25 minut - kruszonka ma być zarumieniona, złota. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i po ostygnięciu:)Smacznego!