Wykonanie
Dobre na święta i nie tylko. Szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia czyli wychodzi zawsze. Do tego nie przeraża ilością kalorii.


duża paczka
herbatnikówbudyń waniliowy,
mleko,
ksylitolkawalikier (niekoniecznie, ale nadaje ciekawą nutę, my użyłyśmy Bols Butterscotch)posypka (dowolna)

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, dosładzamy dwiema łyżkami
ksylitolu. 2 łyżeczki
kawy zalewamy szklanką
wody, dodajemy do tego 50 ml
likieru.
Herbatniki maczamy w
kawie, układamy ściśle koło siebie. Na
herbatniki nakładamy
budyń, a
potem znowu
herbatniki i tak, aż do skończenia
herbatników. Na samej górze powinna się znaleźć warstwa budyniu, która dekorujemy. Całość wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.