Wykonanie
Polecam takie
galaretki na kinder party lub party dla dorosłych. Są smaczne, pachną
cytrusami i pięknie się prezentują na
stole.Przygotowanie jest bardzo proste. Należy dokładnie umyć
owoce (
pomarańcze,
grejfruty lub
limonki, co akurat macie pod ręką) przekroić je na pół i delikatnie wydrążyć miąższ. Polecam najpierw wykroić ładną
ramkę nożem a resztę wybrać łyżką do
lodów wtedy nie naruszymy skórki i pozbędziemy się całego miąższu. Cienkie skórki można wywrócić na drugą stronę i obrać nożem z resztek.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Jak już zacznie tężeć przelać ją do wydrążonych połówek
cytrusów i zostawić w lodówce najlepiej na noc żeby mocno stężały.Następnego dnia kroimy połówki na księżyce odkrawając brzegi
owoców.
Gotowe:)