ßßß
Składniki:1/2 szklanki kaszy jaglanej1/2 szklanki zmielonych płatków migdałowych2 łyżki całych płatków migdalowych1 łyżka kakao2 łyżki brązowego cukruPrzygotowanie:Kaszę należy ugotować. Ja gotowałam w wodzie, można w mleku. Suche składniki należy ze sobą wymieszać. Następnie dodać jeszcze ciepłą kaszę. Całość dokładnie wymieszać.Ułożyć masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na dosłownie 10 minut.
Z podanej przeze mnie porcji wyszło 7 sporych ciasteczek.
Ciastka będą idealne np. na drugie śniadanie albo jako przekąska podczas długiego spaceru. W taką pogodę (w końcu jest śnieg i mróz) aż żal siedzieć w domu :)
W zasadzie nie trzeba zapiekać powstałej masy, można ją jeść łyżką z miseczki :) Taka wyszła dobra. Ale wg mnie ciastka wyszły lepsze ;)Zaraz po wyjęciu z piekarnika są jeszcze miękkie, należy odczekać kilka minut.Smacznego!