Wykonanie
Dziś będzie prosto, szybko i smacznie. Skorzystamy z gotowego
ciasta francuskiego kupionego w sklepie, aczkolwiek jeśli ktoś z Was jest ambitny, zrobić może je własnoręcznie :)Składniki:- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- 5
parówek- 5 dużych albo 10 małych plasterków
sera-
sos barbecue- 1
jajkoPrzygotowanie naszego dania jest nad wyraz proste - najpierw rozwijamy ciasto i, najlepiej przykładając do niego jedną
parówkę, wymierzamy odpowiednią jego ilość, pamiętając o zakładkach na boki. Gdy wszystko mamy odmierzone, ciasto kroimy na odpowiedniej wielkości prostokąty i smarujemy sosem BBQ.
Oczywiście zamiast własnej roboty sosu użyć możecie kupnego, jednakże podejrzewam, że smak będzie zdecydowanie gorszy. Teraz nadszedł czas na
parówkę, którą obwijamy
serem, a następnie kładziemy na cieście i zawijamy w zgrabny rulonik.
Gdy wszystkie
parówki są ładnie zawinięte, nacinamy nasze dzieła w taki sposób:
Następnie smarujemy je roztrzepanym
jajkiem i dajemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Tak przygotowane parówy lądują w piekarniku na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 150 st. C. Warto doglądać ich na bieżąco. Gdy ciasto będzie ładnie zarumienione, możemy
mieć pewność, że nasze danie jest gotowe :)Smacznego!