Wykonanie
Żeberka na słodko z
miodem, colą i odrobiną
ketchupu :)
Żeberka powinny smakować wszystkim są naprawdę pyszne.
Składniki:- 1,5 kg
żeberek,- 1/2 szklanki
miodu,- 1/2 szklanki coli,- 3 łyżki
ketchupu,-
sól,
pieprz do smaku,- inne
przyprawy do smaku.
Żeberka umyć. Wszystkie składniki poza
żeberkami wymieszać w misce, następnie włożyć
żeberka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić na min. godzinę do lodówki.Wyjąć
żeberka z
lodóki ułożyć na blasze, polać marynatą, można przykryć folią aluminiową, jeśli
żeberka będą za szybko się rumienić, bo przecież nie chcemy ich spalić :) Piec w 180 st.C ok. 60-90 minut, pod koniec pieczenia można zdjąć folię aluminiową.
Smacznego,
Kasia ; )