ßßß Cookit - przepis na Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

nazwa

Wykonanie

Przepis na pierś z indka w musztardzie i miodzie jest bardzo prosty, a miód dodaje im słodkiego smaku.
Składniki:
- 500g piersi z indyka,
- musztarda (1/2 słoika),
- miód (5 łyżek),
+ jeśli musztarda nie jest zbyt ostra, można jeszcze użyć soli i pieprzu
Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 º C. Piec przez 25-30 minut.
Smacznego, Kasia ; )
Źródło:http://katarzynagotuje.blogspot.com/2013/03/piers-z-indyka-w-musztardzie-i-miodzie.html