Wykonanie
Szybkie, smaczne i soczyste danie dla 4 osób.Składniki:- 4 płaty
piersi z kurczaka,-
ziemniaki,- warzywa lub inna surówka.Przygotowanie: Obierz, umyj i pokrój
ziemniaki. Gotuj ok. 30min, a w tym czasie przygotowuj pierś wg następującego przepisu:Na początek rozgrzej patelnię, najlepiej teflonową. Nie dodawaj tłuszczu – nie będzie Ci potrzebny.Lekko rozbij
pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm.Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj
mięso od góry.Zawinięte w pergamin
mięso połóż na rozgrzanej patelni.Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej)5 minut z każdej strony(PAPIRUS doskonale sprawdza się na wszystkich typach kuchenek: zarówno gazowych, elektrycznych jak i indukcyjnych).Przełóż całość na talerz, pergamin wyrzuć.Dodaj pierś do ugotowanych
ziemników i podawaj z surówką, ja akurat podałam z warzywami.

Smacznego,
Kasia ; )