ßßß
Cookit - przepis na Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Składniki
Mięso mielone
Indyk
Pieczarki
Jajko
Białko
Sól
Pieprz
Wykonanie
Na 3-4 porcje potrzebujemy:
* 500g
mięsa mielonego
z
indyka
* 500g
pieczarek
* 1
jajko
* 1
białko
*
sól
i
pieprz
Najpierw przygotowałam
pieczarki
- oczyściłam i oddzieliłam trzony od kapeluszy. Następnie lekko posoliłam od wewnętrznej strony, a
potem
posmarowałam
białkiem
, aby
mięso mielone
nie oddzielało się od kapeluszy
pieczarek
.
Do
mięsa mielonego
dodałam drobno pokrojone trzony
pieczarek
i
jajko
, a
potem
doprawiłam
solą
i
pieprzem
do smaku. Nadziewałam w ten sposób przygotowanym
mięsem
kapelusze
pieczarek
.Na koniec panierowałam w
jajku
i
bułce tartej
. Można smażyc do zrumienienia lub zapiec w piekarniku (200st C- ok. 25m.).
Źródło:
http://aniolek27.blogspot.com/2015/04/pieczarki-nadziewane-miesem-mielonym.html
Przepisy powiązane
Kofty
Kofty
Kofty
Kofty
Kofty
Składniki powiązane (0)