Wykonanie
Nie ma nic lepszego w ciepłe dni, niż szybko robiące się deserki, a gdy dodamy fakt, że są niskokaloryczne, frajda jest podwójna :)Deser jest pyszny, lekki, delikatnie słono-słodki, do tego prezentuje się naprawdę uroczo.
Truskawki,
serek wiejski i
kakao - trzy łatwo dostępne składniki a efekt?Sami spróbujcie i przekonajcie się!Wierzch można udekorować po swojemu, u mnie tym razem
orzechy brazylijskie.Proporcje na 2 kieliszki.Co trzeba?200-220 g
truskawek2 opakowania
serka wiejskiego (2x 200g)2 łyżeczki prawdziwego
kakaoopcjonalnie gdyby
truskawki były kwaśne, można dosłodzić do smakuCo i jak?Obrane, opłukane i pozbawione szypułek
truskawki blendujemy na mus.
Serek wiejski wraz ze
śmietanką zblendować na puch.Odłożyć mniej więcej połowę, dodać
kakao. Wymieszać.Układać warstwami:-
serek kakaowy- mus
truskawkowy-
serek śmietankowy-mus
truskawowyNajlepiej smakuje schłodzony w lodówce.Smacznego!
