Wykonanie
Czy może być łatwiejszy sposób na kruche ciastka? Te szkockie
ciasteczka to idealne rozwiązanie dla zabieganych łasuchów. Gotowe są już w 30min, choć oczywiście lepiej gdy zdążą przestygnąć, co niestety u nas nie zawsze się udaje:)Proste kruche to jedne z moich ulubionych
ciastek, a przypomniałam sobie o tym przepisie gdy dostałam paczuszkę oryginalnych shortbred od mojego brata i bratowej po ich powrocie ze Szkocji. Dziękuję:)

Składniki:2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru220g dobrego
masłamożna dodać
skórkę cytrynowąWszystkie składniki szybko zagnieść, wysypać do posmarowanej blaszki (około 30x20cm) i ugnieść palcami by całe dno wypełnić
ciastem. Ubić dłonią, posypać
cukrem i nakłuć widelcem. Piec w temp. 200st. C przez około 25min. Po przestygnięciu pokroić na prostokąty.Smacznego:))