ßßß
Składniki na 14 spodów:8 białek400g cukru pudru2 łyżki skrobi ziemniaczanej2 łyżki białego octu winnego500ml śmietany kremówkiowocePiekarnik nagrzać do 180st. C.Białka ubić (np. mikserem) na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po 1 łyżce cukru, gdy się ubiją połączyć ze skrobią i octem. Blaszkę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia, narysować koła o średnicy około 10cm (np. od większego kubka). Na okręgi wyłożyć ubite białka i równomiernie rozłożyć.Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180st. C i po chwili zmniejszyć temperaturę do 150st. C. Piec 40-50min. Studzić w zamkniętym piekarniku.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ponakładać na blaty z bezy, ułożyć owoce.Smacznego:)