ßßß
Składniki:naleśniki (np z tego przepisu)500 g mrożonego szpinaku200 g sera feta2 ząbki czosnkusól, pieprz; do smaku250ml gęstego soku pomidorowego (u mnie Dawtona)2 łyżeczki ziół włoskichok 100 - 150 g sera żółtego; startegoSzpinak włóż na patelnię, przykryj i duś na małym ogniu, aż do rozmrożenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec połącz z fetą pokrojoną w kostkę.
Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj je w ruloniki.
Gotowe ruloniki, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Sok wymieszaj z ziołami włoskimi i polej nim naleśniki.
Posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok 20 minut.
SMACZNEGO!

źródło: przepis własny