Wykonanie
To danie jest bardzo proste, ale nie zmienia to faktu, że jest też bardzo smaczne.
Pisałam już, że jestem wielbicielką
szpinaku i w takiej formie lubię go przeogromnie.
Szpinak w naleśnikach, polany
sosem pomidorowym i zapiekany pod kołderką
żółtego sera, to coś co uwielbiam. Tym razem wzbogacony o dodatek
fety. Pycha ;)Polecam!

Składniki:naleśniki (np z tego przepisu)500 g
mrożonego szpinaku200 g
sera feta2 ząbki
czosnkusól,
pieprz; do smaku250ml gęstego
soku pomidorowego (u mnie Dawtona)2 łyżeczki
ziół włoskichok 100 - 150 g
sera żółtego; startego
Szpinak włóż na patelnię, przykryj i duś na małym ogniu, aż do rozmrożenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól i
pieprz. Na koniec połącz z
fetą pokrojoną w kostkę.

Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj je w ruloniki.

Gotowe ruloniki, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Sok wymieszaj z
ziołami włoskimi i polej nim naleśniki.

Posyp
startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok 20 minut.

SMACZNEGO!



źródło: przepis własny