Wykonanie
Pora na orzeźwiający koktajl
melonowo-
truskawkowy . Naszła mnie ochota na zjedzenie
melona, już wydrążyłem pestki z niego, zabierałem się do jedzenia a tu patrze,
truskawki. Żarówka się zaświeciła, poleciałem po blender i patrzcie co wyszło. Całkiem przypadkowo, ale jak
owocowo i kolorowo.

Składniki:
1/2
melona galia
5-6 dużych
truskawekcukier brązowy (może być też zwykły)

Przygotowanie:
1. Z
melona usuwamy pestki.
2. Przy pomocy łyżki wybieramy
melona ze skórki.
3. Wrzucamy do naczynia
melona,
truskawki.
4. Przy pomocy blendera wszystko dokładnie miksujemy.
5. Dosypujemy z 2 łyżeczki
cukru brązowego i jeszcze chwilę miksujemy.
6. Całość przelewamy do pozostałej skórki z
melona, dekorujemy liściem
mięty i
truskawką.
S M A C Z N E G O !!!