Wykonanie

Składniki na 8 sztuk:1 opakowanie
ciasta francuskiego135 g
serka śmietankowego (np. puszysty z Piątnicy)150 g
boczku wędzonego surowegoWykonanie:
Boczek kroimy w małą kostkę i lekko podsmażamy na patelni z odrobiną
oliwy. Połowę
ciasta francuskiego smarujemy
serkiem i posypujemy
boczkiem. Ciasto składamy na pół (przykrywamy połowę z
serem i
boczkiem drugą połówką). Ciasto kroimy na cieńkie paski.

Następnie każdy pasek skręcamy.

Paluszki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do zarumienienia około 30 min. w temperaturze 180°C.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila
[email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.