Wykonanie
Kilka lat temu mój szwagier zaserwował na świąteczny stół
białą kiełbasę, którą sam upiekł.Tradycyjnie zawsze jadłem białą gotowaną ale po spróbowaniu pieczonej stałem się jej fanem.Na następne święta część
kiełbasy ugotowałem a część upiekłem. Jednak ta pieczona znikła bardzo szybko. Od tego czasu na moim
stole jest tylko pieczona.Wykonanie:
kiełbasę układamy w prodiżu - w moim
mieści się 1,3 kg (w piekarniku nie próbowałem ale ...)
posypujemy bardzo obficie otartym
majerankiem (nie żałujcie
majeranku). Dodaję odrobinę
margaryny,
I pieczemy 1,5÷2 godzin i gotowe :)P.S. próbowałem
kiełbasę pieczoną innymi sposobami i żadna nie była tak dobra :)Czasem zdaża się, że
kiełbasa pęka a zależy to od jakości i świeżości osłonek. Smacznego