ßßß Cookit - przepis na Soti Natural

Soti Natural

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj bez przepisu :-)
Znacie już SOTI Natural ? To zielona herbata parzona tak, że zachowuje 3 razy więcej antyoksydantów niż ta parzona w warunkach domowych.
Jest przygotowana z unikalnego gatunku zielonej herbaty Gyokuro, który wyróżnia się wysoką zawartością naturalnych katechin, L-teaniny, garbników oraz antyoksydantów.
Jak widać na zdjęciu poniżej - skład Soti Natural to tylko parzona zielona herbata. Nie zawiera cukru, słodzików, barwników, ani konserwantów.
Nie jestem fanką herbat i piję je bardzo rzadko (jeśli już się decyduję to jest to herbata czerwona albo zielona), ale Soti Natural, najlepiej schłodzona, to idealna opcja na lato :-)
Bardzo cieszy mnie fakt, że na polskim rynku pojawia się coraz więcej produktów naturalnych. Widać, że idziemy w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że z czasem ludzie przestaną pić naładowane chemią, kryjące w sobie duże ilości cukru napoje, soki (nie mówię tu o sokach świeżo wyciskanych <3 )...
Więcej informacji na temat tej herbaty znajdziecie tutaj:
historia SOTI jak powstaje SOTI
Soti jest dostępna już w wielu miejscach, sklepach ze zdrową żywnością, delikatesach, można także zamawiać online. Minusem jest niestety cena - w kilku miejscach widziałam po 9,90 zł. Poza tym - same plusy! :-) Choć spotkałam się też z opinią, że jest za gorzka... Jak ktoś jest przyzwyczajony do słodkiego, to faktycznie może być za gorzka. Ale nie zapominajmy, że jest to zielona herbata, bez żadnych dodatków.Wg mnie, jest zdecydowanie mniej gorzka od zielonej herbaty parzonej w domu.
Miłej niedzieli!
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2015/08/soti-natural.html