Wykonanie
Dzisiaj bez przepisu :-)Znacie już
SOTI Natural ? To zielona
herbata parzona tak, że zachowuje 3
razy więcej antyoksydantów niż ta parzona w warunkach domowych.Jest przygotowana z unikalnego gatunku zielonej
herbaty Gyokuro, który wyróżnia się wysoką zawartością naturalnych katechin, L-teaniny, garbników oraz antyoksydantów.
Jak widać na zdjęciu poniżej - skład
Soti Natural to tylko parzona zielona
herbata. Nie zawiera
cukru, słodzików, barwników, ani konserwantów.
Nie jestem fanką
herbat i
piję je bardzo rzadko (jeśli już się decyduję to jest to
herbata czerwona albo zielona), ale
Soti Natural, najlepiej schłodzona, to idealna opcja na lato :-)Bardzo cieszy mnie fakt, że na polskim rynku pojawia się coraz więcej produktów naturalnych. Widać, że idziemy w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że z czasem ludzie przestaną pić naładowane chemią, kryjące w sobie duże ilości
cukru napoje,
soki (nie mówię tu o sokach świeżo wyciskanych <3 )...Więcej informacji na temat tej
herbaty znajdziecie tutaj:historia
SOTI jak powstaje
SOTISoti jest dostępna już w wielu miejscach, sklepach ze zdrową żywnością, delikatesach, można także zamawiać online. Minusem jest niestety cena - w kilku miejscach widziałam po 9,90 zł. Poza tym - same plusy! :-) Choć spotkałam się też z opinią, że jest za gorzka... Jak ktoś jest przyzwyczajony do słodkiego, to faktycznie może być za gorzka. Ale nie zapominajmy, że jest to zielona
herbata, bez żadnych dodatków.Wg mnie, jest zdecydowanie mniej gorzka od zielonej
herbaty parzonej w domu.Miłej niedzieli!