ßßß
A gdyby tak truskawkowy podwieczorek w postaci koktajlu? Zawsze to coś innego niż skubanie truskawki każdej z osobna. Z odrobiną zieleninki przybrała pudrowy posmaczek.
Do koktajlu użyłam truskawek, orzecha włoskiego, odrobinkę wody, i melisy. Za sprawą tej ostatniej tekstura napoju wydaje się puszysta i pudrowa. Całość do wypicia i słodka. :)
Jak wygląda przepis i wartość energetyczna?Składniki na 2 porcje:truskawki - 0,5 kgorzechy włoskie - 1 pełna garść (30g)melisa - tej dałam bardzo dużo!woda mineralna - ok 1/2 szklankiPropozycja podania:Najprościej wykorzystać koktajl na II śniadanie lub podwieczorek. Może on także stanowić bazę do wykonania przysłowiowej owsianki albo płatków na mleku+koktajl. Wymieszane razem lub zjedzone osobno.Wartość energetyczna dla 1 porcji:Energia: 167 kcalWęglowodany: 20 , 7 gBiałko: 4,1Tłuszcze: 20 , 1 gBłonnik: 5 , 55 , 5 gSmacznego!