ßßß Cookit - przepis na Truskawkowo-pudrowy koktajl

Truskawkowo-pudrowy koktajl

nazwa

Wykonanie

A gdyby tak truskawkowy podwieczorek w postaci koktajlu? Zawsze to coś innego niż skubanie truskawki każdej z osobna. Z odrobiną zieleninki przybrała pudrowy posmaczek.
Do koktajlu użyłam truskawek, orzecha włoskiego, odrobinkę wody, i melisy. Za sprawą tej ostatniej tekstura napoju wydaje się puszysta i pudrowa. Całość do wypicia i słodka. :)
Jak wygląda przepis i wartość energetyczna?
Składniki na 2 porcje:
truskawki - 0,5 kg
orzechy włoskie - 1 pełna garść (30g)
melisa - tej dałam bardzo dużo!
woda mineralna - ok 1/2 szklanki
Propozycja podania:
Najprościej wykorzystać koktajl na II śniadanie lub podwieczorek. Może on także stanowić bazę do wykonania przysłowiowej owsianki albo płatków na mleku+koktajl. Wymieszane razem lub zjedzone osobno.
Wartość energetyczna dla 1 porcji:
Energia: 167 kcal
Węglowodany: 20 , 7 g
Białko: 4,1
Tłuszcze: 20 , 1 g
Błonnik: 5 , 55 , 5 g
Smacznego!
Źródło:http://zdrowiwlodzi.blogspot.com/2014/06/truskawkowo-pudrowy-koktajl.html