Wykonanie

A gdyby tak
truskawkowy podwieczorek w postaci koktajlu? Zawsze to coś innego niż skubanie
truskawki każdej z osobna. Z odrobiną
zieleninki przybrała pudrowy posmaczek.

Do koktajlu użyłam
truskawek,
orzecha włoskiego, odrobinkę
wody, i
melisy. Za sprawą tej ostatniej tekstura
napoju wydaje się puszysta i pudrowa. Całość do wypicia i słodka. :)

Jak wygląda przepis i wartość energetyczna?Składniki na 2 porcje:
truskawki - 0,5 kg
orzechy włoskie - 1 pełna garść (30g)
melisa - tej dałam bardzo dużo!
woda mineralna - ok 1/2 szklankiPropozycja podania:Najprościej wykorzystać koktajl na II śniadanie lub podwieczorek. Może on także stanowić bazę do wykonania przysłowiowej owsianki albo
płatków na mleku+koktajl. Wymieszane razem lub zjedzone osobno.Wartość energetyczna dla 1 porcji:Energia: 167 kcalWęglowodany: 20 , 7 g
Białko: 4,1Tłuszcze: 20 , 1 gBłonnik: 5 , 55 , 5 gSmacznego!