Wykonanie
Skadniki:1 kg małych lub średnich
ziemniaków1/2 szklanki
oleju1 łyżka słodkiej mielonej
papryki1 kopiasta łyżka
suszonego koperku1 łyżka
przyprawy do zupZiemniaki dokładnie płuczemy i kroimy na ćwiartki.

Krojenie
ziemniaków..........................................................................Do
oleju dodajemy
przyprawy i dokładnie mieszamy.
Olej z
przyprawami........................................................................Pokrojone ćwiartki
ziemniaków przekładamy na foremkę i polewamy
olejm z
przyprawami.

Polewanie
ziemniaków...........................................................................Całość dokładnie mieszamy tak aby każda ćwiartka
ziemniaka była obtoczona mieszanką.

Ziemniaczki przed pieczeniem........................................................................Foremkę z
ziemniakami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 50-55 minut. Podajemy gorące zrumienione na złoto-brązowy kolor. Smacznego !!!

Pieczone ziemniaczki..................................................................