Wykonanie
Wczoraj miałam okazję spędzić przepyszne popołudnie w katowickim angelo Hotel, położonym w samym centrum miasta. Nasze spotkanie poprzedzało pysznie zapowiadający się Festiwal
Steka. Od 6 do 13 lutego będziecie mogli zamówić wybrany
stek w cenie o 50% mniejszej - zachęcam, bo warto!

Przywitano nas kieliszkiem
musującego wina, który służył jako aperitif, a oczekiwaniom na spotkanie towarzyszyły nam pięknie podane przystawki i desery. Od samego widoku człowiek dostawał ślinotoku, ale sami zobaczcie :)



Następnie Szef Kuchni Rafał Pacoń przedstawił nam techniki obróbki końcowej
steków z elementami flambirowania. W całym pomieszczeniu unosił się wspaniały zapach, który mimo obficie zjedzonych przystawek działał na moje
kubki smakowe. Przyznam, że dowiedziałam się wielu przydatnych informacji, które pomogą mi przy samodzielnym przyrządzaniu
wołowiny.

Na szczęście na królewskie danie nie musieliśmy długo czekać. Na ogromnych talerzach wjechały dla nas po trzy rodzaje
steków:
polędwica wołowa,
Ribe Eye oraz New York. Nie muszę dodawać, że ich smak był wyborny! Całość dopełniały grillowane warzywa i frytki. Prawdziwa uczta dla wielbicieli
mięsa! Przed, jak i w trakcie posiłku uraczono nas austriackim
winem, które było kropką nad "i". Poezja smaków!


Jeśli lubicie
wołowinę, zachęcam Was do odwiedzenia angelo Hotel Katowice. Dzięki Festiwalowi możecie skosztować tych wspaniałości w promocyjnych - obniżonych do połowy cenach! Nie będziecie zawiedzeni!Więcej informacji znajdziecie na Fan
Page hotelu TUTAJ lub na stronie internetowej TUTAJ .