Wykonanie
U mnie znowu słodko-słone smaki! Słodko-słona przekąska. Gdy byłam dzieckiem, uwielbiałam chrupać słodkie paluszki maczane w płynnej
czekoladzie. Też macie takie wspomnienia? Dzisiaj postanowiłam sobie nieco tez smak przypomnieć. W słodkiej
czekoladzie zamoczyłam słone
precelki. Wyszło wyśmienicie! Z wierzchu słodka
czekolada, w środku słony, kruchy
precelek, świetne połączenie! Znajdą się chętni i wśród Was?
Przepis (60
precelków):60
precelków solonych100g
mlecznej czekolady20g
masłaDo rondelka wrzucić
masło i
czekoladę. Rozpuścić w kąpieli
wodnej.
Precelki rozłożyć na papierze do pieczenia. Kiedy
czekolada będzie już gotowa, za pomocą szpatułki rozsmarowywać
czekoladę na precelkach (delikatnie, aby się nie połamały). Zostawić do zastygnięcia (około 20-30minut). Przechowywać w suchym miejscu.