Wykonanie
Połączenie
kawy i
banana już dawno zawładnęło moim podniebieniem i z przyjemnością, co jakiś czas, do niego wracam. Tym razem padło na koktajl, którego jedyną wadą jest to, że zdecydowanie zbyt szybko znika ze szklanek. Koktajl w tym wydaniu jest gęsty i kremowy. Bananowa
słodycz.
Kawowy zastrzyk energii. Dodatkowo, dzięki ziarnom
siemienia lnianego - samo zdrowie! Chyba nie muszę już bardziej go zachwalać?




/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (dwie porcje):400g
jogurtu naturalnego2 (dojrzałe)
banany1 łyżeczka
cynamonu2 łyżki
siemienia lnianego2 łyżki
kawy rozpuszczalnejBanana obrać, pokroić w plasterki. Umieścić w naczyniu miksującym. Dodać
jogurt naturalny,
cynamon,
siemię lniane i
kawę rozpuszczalną. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 1 minuta. Włączyć. Gotowy koktajl przelać do szklanek. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut, do schłodzenia. Wyjąć i podawać.