Wykonanie

Ruszyła masowa produkcja
ciasteczek. Te które prezentuję są typowo wyciskane, mogą przybierać rożne kształty w zależności od tego jaką nakładkę nałożymy, ja wykorzystałam te dwie:

A o to przepis :Składniki:2,5 szklanki
mąki1 łyżeczka sodki/proszku do pieczenia1/8 łyżeczki
soli1,5 kostki
margaryny0,5 szklanki
cukru pudru1/3 słoika powideł
wiśniowychPrzygotowanie:1.Rozgrzać piekarnik do 160 stopni.2. Wyłożyć blachy papierem.3. Przesiać
mąkę,
sól,
sodkę do miseczki.4. Ukręcić mikserem gładką masę z
masła i
cukru pudru. Dodać
produkty sypkie i jeszcze raz wymieszać.5. Założyć jedną z końcówek na tubkę (lub woreczek do dekorowania), napełnić i wyciskać płaskie wicherki na blachy w odstępach 2 cm.6. Ułożyć
konfiturę na szczycie każdego wicherka.7. Piec około 20 min. aż się zarumienią.Przepis jest mniej więcej na 70 sztuk, życzę smacznego! : )
