Wykonanie

W sobotę na facebook'u (KLIK) pojawiło się wyczekiwane 300 kciuków w górze, a dzisiaj na blogu 200 000 odsłon mojej strony, bardzo się cieszę! W ramach podziękować częstuję Was "serduszkowymi"
ciasteczkami :) Pierwszy raz dodałam do wypieków skórę z
mandarynek i opłacało się. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Jeszcze raz dziękuję i liczę na kolejne bicie rekordów :)Składniki:1 szklanka
mąki pszennej2 szklanki
mąki kukurydzianej1/2 łyżeczki
soli1/2 szklanki
brązowego cukru210g
masła roślinnego2
jajka + 1
żółtkoskórka otarta z dwóch
mandarynekPrzygotowanie:
Masło rozdrobnić za pomocą miksera z
mąką pszenną, kukurydzianą,
solą i skórką otartą z
mandarynek.W oddzielnej misce ubić pianę z
jajek wraz z dodatkowym
żółtkiem i
brązowym cukrem.Dodać pianę do
mąki i wyrobić gładkie ciasto.Blachę wyłożyć papierem. Z ciasta zrobić ruloniki i złożyć je na kształt serduszko lub delikatnie rozwałkować na podsypanym
mąką blacie i powycinać dowolne kształty- przenieść na blachę.
Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 min. Należy uważać, ponieważ szybko się rumienią.Upieczone i wystudzone posypujemy
cukrem pudrem.
Ciasteczka są trwała około 10 dni.Smacznego :)
