Wykonanie
poniedziałek, 2 stycznia 2012Składniki:- 1 kg
żeberek- 4 łyżki płynnego
miodu- 1 łyżka
oleju- 1/2 łyżeczki
chili- 1/2 łyżeczki czerwonej
słodkiej papryki w proszku- 1/2 łyżeczki czerwonej
pikantnej papryki w proszku-
sólPrzygotowanie:
Żeberka pokroić nożem na pojedyncze paseczki.
Miód wymieszać z
olejem i
przyprawami.
Żeberka obtoczyć w marynacie i wstawić na całą noc do lodówki. Zamarynowane
żeberka, z całą marynatą przełożyć na blachę bądź do rękawa foliowego. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut, aż do zarumienienia. Od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.Smacznego !Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...There's always some truth behind 'just kidding'.Knowledge behind 'I don't know'.Emotion behind 'I don't care'.Pain behind 'It's okay'...