Wykonanie
Słyszałam o tych frytkach już nie raz, aż w końcu postanowiłam zrobić je sama i przekonać się czy rzeczywiście są tak dobre.Trzeba je zrobić samu, żeby się przekonać czy smak nam odpowiada.
Seler nie jest moim ulubionym warzywem, więc frytki dla mnie były przeciętne w smaku (
seler zbyt mocno wyczuwalny), ale były całkiem zjadliwe, szczególnie jako dodatek do obiadu.1 duży
seler1-2 łyżeczki
oleju3 łyżeczki mielonej
papryki słodkiej (lub ostr ej)inne dowolne
przyprawy (np. do
ziemniaków)
Seler obrać i pokroić w słupki.Przełożyć do miski, polać
olejem, posypać
przyprawami i porządnie wymieszać (można odstawić na pół god zin y).Wyłożyć na papier do pieczenia i piec w rozgrzanym do w 200'C piekarniku przez ok. 30 min. + 5 minut na funkcji grilla (jeśli macie).Najlepsze są ciepłe i dobre przypieczone.