Wykonanie
Mam po jednym krzaczku
porzeczek czerwonych i czarnych. Niestety okazuje się, że dla dzieci są one zbyt kwaśne do jedzenia na sucho. Samego
cukru nie chcę im niepotrzebnie dawać. Wymyśliłam zatem inne rozwiązanie.

Składniki (na 2 duże porcje lub 4 małe):- 2 szklanki
jogurtu naturalnego.- 1/2 szklanki
porzeczek czerwonych,- 1/2 szklanki
porzeczek czarnych,- 2 łyżeczki
cukru.Sposób wykonania:Każdy kolor
porzeczek posypać
cukrem, wymieszać i odstawić na 10 minut. Rozłożyć do pucharków/szklanek najpierw jeden rodzaj
porzeczek, następnie drugi i zalać
jogurtem naturalnym. Jeśli
porzeczki są mocno kwaśne, można jeszcze dodać
cukier do
jogurtu i wymieszać. Do ozdoby dodałam na wierzch
borówki.


