Wykonanie
Ach, te domowe smarowidła...nie dość że przepyszne, to jeszcze zdrowe, bo naturalne, bez chemii i utwardzaczy. Tym razem do blendera zapakowałam
kokos, dodałam kilka składników dla lepszej konsystencji... i wyszło takie o to cudo. Znacie batona Bounty, prawda? No właśnie ;) Ten krem smakuje dokładnie jak jego
kokosowy środek- niebiańsko!Polecam do smarowania kanapek, jako dodatek do owsianek( w
kakaowych najsmaczniej) czy nadzienie naleśników.Oh, I
love homemade spreads so much... not only dealicious, but also healthy, because couse are natural, without chemicals or trans-fats. This
time I put in my food processor coconut, added a few ingredients for better texture... and it appered to be wonderful. You know Bounty candy-bar? Exactly ;) This spread tastes just like its coconut filling- amazing!Perfect on sandwiches, with oatmeal(chocolate the best) or crepes stuffing.
Składniki( 1 słoiczek)/ ingredients (1 small jar)-150 g wiórek kokosowych/ 5oz shradded coconut-
syrop klonowy(opcjonalnie
miód)/ marple
syrup(honey optionaly)-
śmietanka kremówka/ sweet creamW blenderze umieścić wiórki koksowe, dodać łyżkę
syropu klonowego i 2 łyżki kremówki. Miksować, aż masa stanie się kremowa( to będzie wymagało cierpliwości i kilku przerw na oddech dla blendera). Można dodać więcej
syropu, lub
śmietanki, aby masa była słodsza lub bardziej płynna.Put coconut in food processor, add 1 Tbls marple
syrup and 2 Tbls sweet cream. Blend, until liquid (it may recquire patience). You can add
more syrup or sweet cream to
make spread
more sweeter or
more smooth.