Wykonanie
Skrzydełka te należą do jednych z moich ulubionych dań. Po pierwsze szybko się je przyrządza , po drugie są smaczne, po trzecie można je zjeść na wczesną kolację. Człowiek się nie przeje a do rana wytrzyma.

Składniki 1 porcja2
skrzydełka kurczakasól,
pieprz czerwony do smaku2 łyżki
oliwy aromatyzowanej
bazylią .WykonanieKrok 1 Skrzydełka umyć ,wysuszyć . Naciąć mięsień wzdłuż kości , tak żeby była widoczna.Krok 2 Zrobić mieszankę z przypraw i jednej łyżki
oliwy . Dokładnie natrzeć skrzydełka. Odstawic do lodówki na godzinkę może być więcej.Krok 3 Pozostałą
oliwę wlać na patelnie, podgrzać . Na gorącą patelnie położyć skrzydełka smażyć ok 5 minut z jednej strony 4 minuty z drugiej-SMACZNEGO-