ßßß
Przedstawiam Wam wyniki mojego testu podczas którego przygotowałam herbatę z wody z kranu i wody przefiltrowanej...W mediach co raz częściej pojawiają się artykuły, gdzie eksperci zapewniają nas iż woda z kranu jak najbardziej nadaje się do spożycia bez przegotowania.Niestety zapominają o jednym... woda przebywa długą drogę przez rury ( w moim przypadku w bloku). Wielokrotnie gdy odkręcam kran w łazience gdzie jest dobre tło bo umywalka czy wanna są białe okazuje się, że woda ma kolor herbaty.W związku z tym nie ma możliwości bym przekonała się do picia "kranówki".Rozwiązaniem jest używanie dzbanka filtrującego, który oczyści wodę.Ale czy na pewno ?By rozwiać wątpliwości zrobiłam test...Od firmy Dafi otrzymałam dzbanek filtrujący Omega pojemność 4 litry z system filtra Unimax.Dzbanek ten posiada diodę led, która sygnalizuję poprzez zaświecenie kolorem czerwony, że filtr należy wymienić.
Mój test :Przygotowałam herbatę ( dosyć mocną) , najpierw zaparzyłam ją z wody z kranu a następnie z wody przefiltrowanej.
Mam nadzieje że zdjęcia w miarę dobrze oddają wyniki mojego testu.Herbata z wody nie filtrowanej była mętna i pozostawiła kamień.Herbata przygotowana z wody przefiltrowanej była zdecydowanie przejrzysta i nie pozostawiła kamienia.Dla mnie wniosek jest jeden : warto filtrować wodę.I to nie tylko do przygotowania herbaty. Do przefiltrowanej wody, można dodać ulubiony syrop smakowy czy też owoce by uzyskać pyszny napój. Bez konieczności gotowania i studzenia wody.Więcej o produktach Dafi możecie przeczytać - tutaj - http://www.dafi.pl/