Wykonanie
Przedstawiam Wam
wyniki mojego testu podczas którego przygotowałam
herbatę z
wody z kranu i
wody przefiltrowanej...W mediach co raz częściej pojawiają się artykuły, gdzie eksperci zapewniają nas iż
woda z kranu jak najbardziej nadaje się do spożycia bez przegotowania.Niestety zapominają o jednym...
woda przebywa długą
drogę przez rury ( w moim przypadku w bloku). Wielokrotnie gdy odkręcam kran w łazience gdzie jest dobre tło bo umywalka czy wanna są białe okazuje się, że
woda ma kolor
herbaty.W związku z tym nie ma możliwości bym przekonała się do picia "kranówki".Rozwiązaniem jest używanie dzbanka filtrującego, który oczyści
wodę.Ale czy na pewno ?By rozwiać wątpliwości zrobiłam test...Od firmy Dafi otrzymałam dzbanek filtrujący Omega pojemność 4 litry z system filtra Unimax.Dzbanek ten posiada diodę led, która sygnalizuję poprzez zaświecenie kolorem czerwony, że filtr należy wymienić.
Mój test :Przygotowałam
herbatę ( dosyć mocną) , najpierw zaparzyłam ją z
wody z kranu a następnie z
wody przefiltrowanej.
Mam nadzieje że zdjęcia w miarę dobrze oddają
wyniki mojego testu.
Herbata z
wody nie filtrowanej była mętna i pozostawiła kamień.
Herbata przygotowana z
wody przefiltrowanej była zdecydowanie przejrzysta i nie pozostawiła kamienia.Dla mnie wniosek jest jeden : warto filtrować
wodę.I to nie tylko do przygotowania
herbaty. Do przefiltrowanej
wody, można dodać ulubiony
syrop smakowy czy też
owoce by uzyskać pyszny
napój. Bez konieczności gotowania i studzenia
wody.Więcej o produktach Dafi możecie przeczytać - tutaj - http://www.dafi.pl/