Wykonanie
Składniki : dla 2 osób-8 przegrzebków-30 g
masła- łyżka siekanej
bazylii-2 łyżki
startego sera gruyere-łyżka drobnej
bułki tartej- 50 ml białego, łagodnego Ina- kilka listków
Bazyli-
sól i
pieprzPrzygotowanie: (30 minut)Otworzyć przegrzebki, delikatnie oderwać
mięso i jajeczka; oczyścić jajeczka z piasku, umyć je i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.Tak samo postąpić z
mięsem, następnie włożyć
mięso i jajeczka do muszli. Posolić i popieprzyć.Posypać przegrzebki tartym
serem gruyere,
bułką tartą i siekaną
bazylią. Polać
białym winem i dodać spory kawałek
masła. Ułożyć muszle na półmisku do pieczenia i zapiekać 5-7 minut w temperaturze 180’C. Podawać.Smacznego !