ßßß Cookit - przepis na Wieprzowe filety w zielonym pieprzu

Wieprzowe filety w zielonym pieprzu

Wykonanie

Składniki: dla 2 osób
-2 kawałki wołowiny w filecie ( po około 150 g każdy)
-2 łyżki zielonego pieprzu
- oliwa z oliwek extra virgin
-20 g masła
- 50 ml creme fraiche
-sól
Przygotowanie: (30 minut)
Zmiażdżyć ziarna pieprzu i otoczyć w nich kawałki mięsa. Na patelni o nieprzywierającej powierzchni podgrzać masło i łyżkę oliwy z oliwek. Położyć obydwa kawałki mięsa na patelni na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień i podsmażać przez około 10 minut. Zdjąć z ognia i wyłożyć na półmiski.
Na używaną wcześniej patelnie wlać creme fraiche oraz dodać pozostałe ziarna pieprzu, posolić i zagotować. Mięso polać powstałym sosem i natychmiast podawać.
Smacznego !
Źródło:http://kuchnia-coreczki.blogspot.com/2012/06/wieprzowe-filety-w-zielonym-pieprzu.html