ßßß Cookit - przepis na Zeberka zapiekane w naczyniu żaroodpornym

Zeberka zapiekane w naczyniu żaroodpornym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Śniadnko
Marynowane grzybki leśne »
Przepyszne żeberka
SKŁADNIKI:
1 kg żeberek
1 pora
1 łyżka miodu
1 butelka ketchupu
PRZYGOTOWANIE:
1-Żeberka posoliłam i obsmażyłam do zrumienienia.
2-Wyjełam z patelni i ułożyłam w żaroodpornym naczyniu i nakryłam pokrywą .
3-Na pozostałym tłuszczu zeszkliłam porę
4-Miód i ketchup wymieszałam razem.
5- Na żeberka , układałam porę i całość polewałam sosem ketchupowo-miodowym.
6-Piec w piekarniku ok. 1 , 5 godziny.
Wyszły bardzo smaczne podawałam z ziemiankami
środa, 07 grudnia 2011, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2011/12/Zeberka-zapiekane-w-naczyniu-zaroodpornym.html